• Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.
        • Albert Einstein
        • Love all, trust a few, do wrong to none.
        • William Shakespear
        • The only person who is educated is the one who has learned how to learn and change.
        • Carl Rogers
      • KLAUZULA INFORMACYJNA DLA CZYTELNIKÓW                                           

        W W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - „RODO”, informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych:

        1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejsko – Gminna i Powiatowa Biblioteka Publiczna im. Mikołaja Reja, ul. Kolejowa 17, 28-500 Kazimierza Wielka, tel.: 41 352 12 11.                                                                                                                           
        2. We wszystkich sprawach związanych z Pani/Pana danymi osobowymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod.rodo.ochrona@gmail.com.
        3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu świadczenia usług bibliotecznych, egzekwowania zwrotu wypożyczonych materiałów bibliotecznych, wysyłania monitów, przeprowadzania badań czytelniczych oraz w celach statystycznych, zgodnie ze Statutem Biblioteki i obowiązującymi przepisami.
        4. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będzie Miejsko – Gminna i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Kazimierzy Wielkiej.
        5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
        6. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane do czasu wycofania zgody na ich przetwarzanie.
        7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
        8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
        9. Pani/Pana dane przetwarzamy na podstawie dobrowolnej zgody uzyskanej w czasie zapisu do Biblioteki oraz w związku z wykonywaniem zadania realizowanego w interesie publicznym. Brak zgody jest jednoznaczny z niemożliwością korzystania z usług bibliotecznych.
        10. Pani/Pana dane będą profilowane ani też przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

         

         

    • Kontakty

      • Miejsko-Gminna i Powiatowa Biblioteka Publiczna im. Mikołaja Reja w Kazimierzy Wielkiej
      • bibliotekakazimierzawielka@gmail.com
      • biblkw.kultura@gmail.com
      • bibliotekakazimierzawielka@gmail.com
      • (41) 352 12 11
      • ul. Kolejowa 17 28-500 Kazimierza Wielka
      • PROLONGATA: biblkw.wypozyczalnia@gmail.com
      • Inspektor Ochrony Danych: Zbigniew Kolus e-mail: iod.rodo.ochrona@gmail.com
      • NIP 662-16-73-365
      • Numer konta bankowego 16 8493 0004 0180 0130 0024 0001
      • Filia dla Dzieci i Młodzieży ul. Kolejowa 17 28-500 Kazimierza Wielka biblkw.fddim@gmail.com
  • Galeria zdjęć

      brak danych